VÅR HISTORIA

Gammal är äldst!

ReuseIT har gjort en resa där vi har gått från att vara flera mindre entreprenörsdrivna företag till att ingå i en stor global koncern. Sedan mars 2021 ingår ReuseIT inom Elanders AB (publ). Koncernen har över 6 000 anställda och verksamhet i ett 20-tal länder på fyra kontinenter. Under hela resan har ReuseIT hållit fast vid affärsidén som fanns med redan från starten 1988 och som innebär att genom återanvändning hjälpa våra kunder att konsumera IT-utrustning på ett smartare sätt. Sedan dess har tekniken utvecklat, engagerat och förändrat världen omkring oss, men vår uppmaning är fortfarande lika relevant som tidigare; Återanvänd istället för att köpa nytt – mer för pengarna samtidigt som du bidrar till en mer hållbar miljö!

Vårt arbete är nu som då uppbyggt kring säkerhet, kompetens och kvalitet och idag är ReuseIT en av nordens ledande ITAD-aktörer med kunder och partners både på den nordiska och den europeiska marknaden. Bland våra kunder finns privatpersoner, företag och skolor. Vi har högsta kreditvärdighet enligt UC. Inom koncernen finns även ReuseIT Finance AB/ithyra.nu.

Historia

 • 1988 – IGUS Data AB startades
 • 2008 – ReuseIT Scandinavia AB startades
 • 2010 – IGUS Data AB och ReuseIT går samman med GREENTECH och
  bildar GREENTECH Holding med verksamhet över hela norden
 • 2013 – Arrow Electronics förvärvar GREENTECH gruppen
 • 2019 – Arrow Electronics avvecklar affärsområdet ITAD
 • 2019 – ReuseIT Sweden AB tar över svenska verksamheten och startar
  ReuseIT Sweden AB
 • 2021 – Förvärvade av Elanders AB (publ)

Vår affärsmodell

Vi köper använd IT-utrustning från organisationer och företag. Därefter säkerhetsraderas informationsbärare och produkterna testas och rekonditioneras för att säljas vidare. Målet för ReuseIT är att förlänga livscykeln för dessa produkter och därmed minska miljöpåverkan. Vår målgrupp är kunder både på den svenska och den europeiska marknaden. Bland våra kunder finns privatpersoner, företag och skolor.

Idag är det vanligt att köpa en begagnad bil, båt eller cykel. Så varför inte en begagnad dator? Begagnathandeln skonar vår miljö framförallt genom att förhindra nya varor från att produceras. Därmed sparar vi på besprutning, vattenkonsumtion, växthusgasutsläpp, kemikalieanvändning och annat som är förknippat med nyproduktion, och som påverkar miljön negativt.

Företagsuppgifter

ReuseIT Sweden AB
Renvägen 1, 352 45 VÄXJÖ
Tfn: 0470 – 70 35 00
E-post: info@reuseit.se

Org.nr: 556210-6404
VAT no: SE556210640401
Bank: Nordea

Skick

Vilket skick håller produkterna?

Vi säljer professionellt renoverade datorer, mobiler och tablets hos oss på www.reuseit.se. Alla våra produkter är grundligt genomgångna, testade och renoverade av våra erfarna tekniker. De begagnade produkterna vi säljer är i mycket bra skick och våra kunder säger ofta att produkterna ser nya ut även om de har varit använda tidigare under något eller några år. Om det förekommer kosmetiska fel utöver normalt slitage så anges det i produktbeskrivningen. Eftersom de har använts tidigare kan det finnas repor eller bucklor i enhetens chassi. Varje renoverad produkt vi säljer är unik. Vårt mål är att återanvända största möjliga del av inkommande enheter och därför erbjuder vi möjligheten att köpa produkter under tre olika graderingar: ’synligt använt’, ’lite använt’ och ’så bra som nytt’. Alla produkter i vår webshop anger tydligt skicket. Vi erbjuder dessutom alltid 14 dagar öppet köp.

Välj vilken enhet som passar dig

Hos oss kan du själv bestämma vilken enhet du vill ha och i vilket skick. Ett alternativ är naturligtvis att sätta ett skal runt enheten så att repor eller bucklor inte längre syns. Produkter med villkoret ’synligt använt’ säljs till reducerat pris. Så det är bara att välja vad du föredrar!

Okej skick

Fullt funktionella produkter men med tydliga tecken på slitage såsom djupare repor, bucklor och märken. Repor på skärmen samt små färgskiftningar på förekommer.

Bra skick

Fullt funktionella produkter men med slitage. Det förekommer synliga tecken på användning, så som repor och skrapmärken. Skärmen kan ha ytliga repor men är fri från sprickor.

Mycket bra skick

Sparsamt använda produkter bra skick. Här kan du förvänta dig en produkt med mycket små tecken på användning. Inga, eller få minimala repor och andra märken på chassi.

Nyskick

Helt nya oanvända produkter.
Läs mer om skick
Stäng