ReuseIT

Återanvändning av IT-produkter

ReuseIT – Vårt hållbara synsätt

Vi rekonditionerar och säljer datorer, smartphones och surfplattor och förlänger därmed livslängden på redan befintlig IT-utrustning. 
Alla våra produkter är grundligt genomgångna, testade och renoverade av våra erfarna tekniker.

GDPR, säkerhet & dataradering

Konfidentiell information och företagsspecifika uppgifter lagras tillsammans med andra spår av användarna i företagens datorer. När produkterna kommer till vårt säkerhetscenter, raderas all data och information på ett säkert sätt som uppfyller kraven enligt GDPR-standard. Företagen (säljarna) får ett raderingscertifikat och produkten är redo för nästa steg i vår process

Funktionstest och renovering

Alla produkter funktionstestas grundligt av våra erfarna tekniker för att avgöra om något behöver bytas ut, kan vara hårddisk, RAM-minne eller något annat, för att ni ska få en hållbar produkt. Alla våra produkter graderas efter en skala A-C. Vilken gradering produkten har framgår på produkten och där kan ni läsa mer vad det innebär.

Garanti, öppet köp och support

När du väljer att köpa begagnad dator, telefon eller surfplatta hos oss på ReuseIT från ni alltid en noggrant testad och kvalitativ produkt. För att göra det ytterligare tryggt för er ingår det alltid 12 månaders garanti, öppet köp och fri support. Dessutom till ett pris som är gynnsamt för både dig och miljön. Det är det vi kallar för att vara en “miljöhjälte”.

En positiv påverkan på miljön!

Nytillverkning av teknik och IT-utrustning är ett av de största miljöhoten idag. Målet för ReuseIT är att förlänga livscykeln för dessa produkter och därmed minska miljöpåverkan. Att återvinna är bra men att återanvända är bättre!

Skick

Vilket skick håller produkterna?

Vi säljer professionellt renoverade datorer, mobiler och tablets hos oss på www.reuseit.se. Alla våra produkter är grundligt genomgångna, testade och renoverade av våra erfarna tekniker. De begagnade produkterna vi säljer är i mycket bra skick och våra kunder säger ofta att produkterna ser nya ut även om de har varit använda tidigare under något eller några år. Om det förekommer kosmetiska fel utöver normalt slitage så anges det i produktbeskrivningen. Eftersom de har använts tidigare kan det finnas repor eller bucklor i enhetens chassi. Varje renoverad produkt vi säljer är unik. Vårt mål är att återanvända största möjliga del av inkommande enheter och därför erbjuder vi möjligheten att köpa produkter under tre olika graderingar: ’synligt använt’, ’lite använt’ och ’så bra som nytt’. Alla produkter i vår webshop anger tydligt skicket. Vi erbjuder dessutom alltid 14 dagar öppet köp.

Välj vilken enhet som passar dig

Hos oss kan du själv bestämma vilken enhet du vill ha och i vilket skick. Ett alternativ är naturligtvis att sätta ett skal runt enheten så att repor eller bucklor inte längre syns. Produkter med villkoret ’synligt använt’ säljs till reducerat pris. Så det är bara att välja vad du föredrar!

Okej skick

Fullt funktionella produkter men med tydliga tecken på slitage såsom djupare repor, bucklor och märken. Repor på skärmen samt små färgskiftningar på förekommer.

Bra skick

Fullt funktionella produkter men med slitage. Det förekommer synliga tecken på användning, så som repor och skrapmärken. Skärmen kan ha ytliga repor men är fri från sprickor.

Mycket bra skick

Sparsamt använda produkter bra skick. Här kan du förvänta dig en produkt med mycket små tecken på användning. Inga, eller få minimala repor och andra märken på chassi.

Nyskick

Helt nya oanvända produkter.
Läs mer om skick
Stäng