Begagnade iPhones – så får du mer för pengarna

Är du intresserad av begagnade iPhones? Är det dags för en uppgradering, men du är inte säker på om den nyaste modellen är värd kostnaden? Då kanske en begagnad iPhone är något för dig? Många människor befinner sig i den här situationen varje år när Apple presenterar sina nya telefoner. Även om det är svårt att tacka nej till en helt ny iPhone kan du kanske få mer för pengarna. Detta genom att köpa en second hand iPhone i stället. Här är några skäl till varför:

Argument för en begagnad iPhone

Om du vill få mest valuta för pengarna kan det vara en bra idé att köpa begagnade iPhones. Du sparar inte bara pengar, utan kan också njuta av alla de senaste funktionerna som följer med varje ny telefonlansering. Några av dessa är större skärmar och snabbare processorer, liksom längre batteritid och förbättrade kameror. Dessutom, om det är en sak som vi har lärt oss om Apple-produkter genom åren. De minskar inte i värde lika snabbt som andra tekniska prylar gör. Du kan eventuellt sälja din begagnade telefon till halva priset när det är dags att uppgradera igen!

Vad man ska tänka på när man köper begagnade iPhones

Om du överväger att köpa en begagnad iPhone från en återförsäljare bör du kontrollera:

 • Skärm. Skärmen ska vara fri från repor och utan döda pixlar. Med minimal missfärgning runt skärmens kanter (om det finns någon). Om det finns några problem med den kan du överväga att få den utbytt av Apple. Detta innan du bestämmer dig för att köpa den – du kan sedan sälja din gamla!
 • Kamerans prestanda. Testa båda kamerorna genom att ta några foton inomhus och utomhus. Om de verkar suddiga eller urtvättade även efter att du justerat inställningarna på lämpligt sätt. Då är det förmodligen klokt att inte köpa den telefonen. Om det inte finns andra funktioner som du verkligen gillar med den (till exempel en cool design).
 • Högtalarprestanda och knapparnas funktion

Att få det bästa priset

 • Kontrollera telefonens skick. Se till att den är i gott skick och inte har några bucklor, repor eller sprickor på ytan.
 • Kontrollera telefonens funktioner. Fungerar kameran? Är den kompatibel med din operatör? Kan du använda Siri?
 • Kontrollera garantin. Många säljare erbjuder garantier för att deras produkter är äkta. Och inte har några som helst defekter eller problem med dem. Så se till att kolla upp detta innan du gör ett köp!
 • Kontrollera priset. Du vill ta reda på vad andra säljer liknande produkter för. Så att du kan få en bra uppfattning om hur mycket din egen produkt kan vara värd. Om du bestämmer dig för att sälja den själv i stället för att köpa en från någon annan på nätet. Eller någon annanstans personligen.
 • Returpolicy. Vissa säljare låter kunderna returnera sina köp inom 30 dagar efter att de mottagit dem. Vissa tillåter inte återbetalning alls om det inte var något fel på produkten när de fick den. Så se till att läsa på dessa policyer noggrant innan du gör några åtaganden som detta!

Att ta med sig: Att köpa en äldre iPhone kan vara ett bättre alternativ än att köpa en helt ny

Du kanske kan få ett bättre pris på en äldre iPhone än på en helt ny. Det finns många skäl till detta:

 • Du kan köpa en som är mindre än ett år gammal. Det innebär att den har alla de senaste funktionerna, till en bråkdel av priset.
 • Du kan få mer lagringsutrymme och bättre kameror i telefonen utan att behöva betala extra för dem. Vilket du skulle behöva göra om du köpte från Apples nätbutik. Om det någonsin kommer en tid då dessa extra specifikationer är viktiga för dina behov. Eller preferenser behöver du inte uppgradera igen. Din telefon har redan allt som behövs just nu!
 • Men viktigast av allt – genom att köpa en begagnad enhet slipper du att lägga den på soptippen! Och eftersom de flesta människor inte behöver smartphones längre när de väl har köpt sin första. Rekommenderar vi att man köper en begagnad enhet hellre än att köpa en annan helt ny enhet. Bara för att prislappen verkar för bra för att gå miste om enbart på pappret.

Att köpa en begagnad iPhone är ett bra sätt att få mer för pengarna. Det hjälper också miljön genom att gamla enheter inte hamnar på soptippen och minskar elektroniskt avfall. Om du tror att det skulle vara rätt för dig att köpa en begagnad smartphone. Så uppmuntrar vi dig att göra det! Kom ihåg att vi har 14 dagars returrätt.

Hej miljöhjälte!

Registera dig och få 5% i rabatt på ditt nästa köp!

Var även först med att få alla sköna deals.

Genom att anmäla dig godkänner du vår integritetspolicy.