Reuseit logo white
18 december, 2024
https://i0.wp.com/reuseit.se/wp-content/uploads/2024/11/5-myter-begagnade-mobiler-reuseit-600x495-1.jpg?fit=900%2C495&ssl=1

5 vanliga myter om begagnade mobiltelefoner – och varför de inte stämmer 

Att köpa en begagnad mobiltelefon är både ekonomiskt och miljövänligt, men många drar sig fortfarande för det på grund av seglivade myter. I den här artikeln slår vi hål på några av de vanligaste missuppfattningarna kring begagnade telefoner. 

Myt 1: Begagnade telefoner är alltid slitna 

En vanlig uppfattning är att begagnade telefoner alltid är repiga, slitna och i dåligt skick. Verkligheten är att många rekonditionerade telefoner ser nästan nya ut! När du köper en rekonditionerad telefon kan du välja mellan olika skick – från “PREMIUM” till “okej” – beroende på hur mycket slitage som är synligt på utsidan. Trots de kosmetiska skillnaderna är alla rekonditionerade telefoner fullt funktionella och noggrant testade. 

En telefon i segmentet “PREMIUM” är i toppskick, vilket innebär att det är praktisk taget omöjligt att skilja från en helt ny produkt. Alla produkter märkta med PREMIUM har 100% batterikapacitet som standard och uppvisar inget som helst slitage. Medan en produkt i “okej skick” är fullt funktionella produkter men med tydliga tecken på slitage såsom djupare repor, bucklor och märken. Repor på skärmen samt små färgskiftningar kan förekomma.

Myt 2: Batteritiden på begagnade telefoner är dålig 

Det är sant att batterier tappar kapacitet med tiden, men rekonditionerade telefoner testas grundligt. Om batteriet inte uppfyller en viss kapacitet, byts det ut innan telefonen säljs. Detta innebär att du kan räkna med en bra batteriprestanda, även på en begagnad telefon. Vi garanterar alltid minst 80% batterihälsa med en garantitid på 3 månader. Men många av våra enheter har en batterihälsa på mellan 85% och 1000% vilket gör att de fungerar precis som nya.

Myt 3: Begagnade telefoner är osäkra 

Många tror att begagnade telefoner inte är lika säkra som nya, men det stämmer inte. Alla rekonditionerade telefoner återställs och genomgår en professionell dataraderingsprocess, vilket innebär att all tidigare data raderas och inte går att återskapa. Telefonen får dessutom samma säkerhetsuppdateringar som en ny modell, så länge den fortfarande stöds av tillverkaren. Begagnade telefoner är alltså lika säkra som nya, så länge de uppdateras och du använder ett starkt lösenord.

Myt 4: Äldre telefoner kan inte uppdateras 

En vanlig missuppfattning är att begagnade telefoner inte kan uppdateras till det senaste operativsystemet. Så länge tillverkaren fortfarande stöder telefonmodellen, kan den uppdateras med de senaste mjukvarufunktionerna och säkerhetsuppdateringarna. Många tillverkare, som Apple och flera Android-leverantörer, erbjuder uppdateringar i flera år efter att telefonen lanserats. 

Myt 5: Begagnade telefoner har ingen garanti 

Många oroar sig för att de står utan garanti när de köper en begagnad telefon, med detta stämmer inte! Hos oss på ReuseIT får du alltid minst 12 månaders garanti, vilket ger dig samma skydd som när du köper en ny telefon.

Sammanfattning 

Det är dags att skrota gamla myter om begagnade mobiltelefoner. Genom att välja en rekonditionerad telefon får du en pålitlig, säker och uppdaterad enhet till ett betydligt lägre pris. Med olika skick att välja mellan kan du anpassa köpet efter din budget och samtidigt bidra till en mer hållbar konsumtion. Så varför inte överväga en rekonditionerad telefon nästa gång? Det är både ett smart och miljövänligt val. 

Se vårt breda utbud av rekonditionerade mobiltelefoner här.