10 anledningar att köpa begagnad IT utrustning

Letar du efter bra erbjudanden på begagnad IT-utrustning men kanske tänker att det inte är värt att ta risken? Att köpa något begagnat innebär trots allt att det finns en chans att det går sönder eller fungerar dåligt. Det finns dock många fördelar med att köpa renoverad företagsteknik från ett certifierat företag som ReuseIT:

1. Du kan tänja på din budget för ett kortsiktigt projekt

Du arbetar med ett kortsiktigt projekt och behöver köpa IT-utrustning, men inte har budget för det. Då är begagnat det bästa alternativet. Du kan hitta renoverad hårdvara som ser ut som ny för mindre än hälften av vad ny hårdvara kostar. Du får också en garanti med ditt köp. Så om något går fel inom 30 dagar efter installationen täcks det av tillverkarens garanti!

2. Med begagnad utrustning är du inte bunden till en leverantör

Med begagnad utrustning är du inte bunden till en leverantör. Du kan shoppa runt och få det bästa erbjudandet.

Köp renoverad utrustning från olika källor. Du kan också köpa begagnad utrustning från andra än oss. Din lokala datorbutik kanske har en hög med helt bra begagnade datorer som väntar på någon som du!

3. Du kan integrera det du redan äger med den nya utrustningen

  • Du kan använda den nya utrustningen för att uppgradera det du redan har. Oavsett om din dator har slut på minne eller processorkraft. Eller om den helt enkelt är äldre än den genomsnittliga livslängden kan det vara en utmärkt idé. Du kan ersätta den med en nyare modell.
  • Du kan lägga till ny utrustning till ditt befintliga system. Detta är utmärkt för företag som behöver mer lagringsutrymme men inte har haft råd med en helt ny server. Det är också bra om du har flera anställda som arbetar med projekt samtidigt. Och behöver tillgång till sina egna datorer samtidigt. Genom att lägga till en ny arbetsstation får de alla resurser de behöver. Utan att ta upp extra utrymme på kontoret!
  • Du kan använda den nya utrustningen för att ersätta en äldre modell. Om en komponent i ditt system har blivit föråldrad och inte längre fungerar som den ska. Eller inte har fungerat som den ska sedan den köptes. Ersätt den med något mer uppdaterat för att allt annat i nätverket inte ska hamna för mycket på efterkälken. Medan du väntar på att något annat också ska gå fel!

4. Få den utrustning du vill ha snabbare när du köper begagnad IT-utrustning

Genom att köpa begagnad IT-utrustning kan du spara tid. I stället för att vänta i månader på ny utrustning. Köp begagnad IT-utrustning och få den utrustning du vill ha snabbare.

Du kan köpa en större mängd utrustning för pengarna när du köper begagnat än om du köper nytt. Detta beror på att de flesta företag rabatterar sina priser med 15-25 % när de säljer sina begagnade produkter.

5. De flesta renoverade utrustningar har en garanti för fel och reparationer

Garantier är ett bra sätt att se till att din begagnade utrustning fungerar korrekt. De flesta renoverade produkter levereras med antingen en 90-dagars eller ett års garanti för defekter och reparationer från försäljningsdatumet. Var noga med att läsa det finstilta innan du köper renoverad utrustning. Eftersom vissa tillverkare erbjuder garantier i endast 30 dagar eller mindre på vissa delar som datorer och skärmar. Garantin kan täcka fraktkostnader om du behöver skicka tillbaka din produkt för reparation. Många garantier täcker inte resekostnader som tillverkarens anställda ådrar sig när de arbetar med din enhet på deras anläggning. Detta gäller särskilt om du bor utanför deras serviceområde.

6. Öka tillförlitligheten genom att köpa begagnad IT-utrustning från ett certifierat teknikföretag

Ett av de bästa sätten att öka tillförlitligheten hos din begagnade IT-utrustning är att köpa den från ett certifierat teknikföretag. Ett certifierat teknikföretag kan erbjuda sina kunder garanti, reparationsservice och återvinningsservice på alla sina begagnade produkter.

7. Att köpa begagnad IT-utrustning är bra för miljön

När du köper begagnad IT-utrustning minskar du mängden e-avfall som genereras. Detta är bra för miljön. Det kommer att gå åt mindre energi vid tillverkningen av ny utrustning. Färre resurser kommer att användas vid tillverkningen och mindre koldioxid kommer att släppas ut i atmosfären.

8. Bättre säkerhetslösningar med regelbundna underhållsplaner och tester av all begagnad IT-utrustning

  • Bättre säkerhetslösningar med regelbundna underhållsplaner och testning av all använd IT-utrustning.
  • Begagnad IT-utrustning kan anpassas för att uppfylla dina specifika behov.

9. Begagnad IT-utrustning kan anpassas för att uppfylla dina specifika behov

Anpassning är en av de största fördelarna med att köpa begagnad IT-utrustning. När du köper ny utrustning är du bunden till den konfiguration som kommer från fabriken. Med begagnad utrustning kan du välja exakt vilka delar du vill ha. Och anpassa dem på det sätt du behöver för att passa dina behov.

Om ditt företag till exempel har ett mycket stort system. Men bara behöver en liten del av det för ett specifikt ändamål. Skulle det vara mycket mer kostnadseffektivt att köpa bara de delar som behövs. I stället för att betala fullt pris för alla delar. Sedan behöva kassera det mesta av utrustningen efter att ha använt den en gång.

Du kan också använda den här förmågan i omvänd ordning. När du uppgraderar ett befintligt system utan att byta ut alla komponenter på en gång. På så sätt kan de anställda få tillgång till nya funktioner. Samtidigt som de fortfarande är bekanta med de gamla (och förhoppningsvis inte saktar ner produktionen).

10. När saker går fel är det mer sannolikt att någon har sett det förut!

Du har bestämt dig för att köpa begagnad IT-utrustning. Du kommer att spara tid och pengar. Men en av de största anledningarna är att när saker går fel. Är det mer sannolikt att någon har sett det förut! Det är en stor fördel i min bok. Om du har ett problem med din bärbara dator är chansen stor att någon har haft liknande problem tidigare. Och kanske till och med har löst dem. Du kan få hjälp av andra användare. Och ta reda på vad som har prövats och testats utan att slösa tid på att lära dig använda utrustningen.

Renoverade datorer är en hel del och kommer ofta med bättre säkerhet om de har kontrollerats och fixats vid försäljningstillfället. En renoverad dator är en bra affär

  • Renoverade datorer är ofta billigare än nya.
  • De är också oftast bättre än nya datorer, men inte särskilt mycket.

Sammanfattningsvis

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att se fördelarna med att köpa renoverad IT-utrustning. Om du letar efter en pålitlig dator eller server för ditt företag. Kan du titta på vårt sortiment av renoverade produkter. Vi erbjuder renoverade produkter av hög kvalitet. Till bra priser. Så att alla kan njuta av fördelarna med att köpa begagnad IT-utrustning!

Hej miljöhjälte!

Registera dig och få 5% i rabatt på ditt nästa köp!

Var även först med att få alla sköna deals.

Genom att anmäla dig godkänner du vår integritetspolicy.