Fördelarna med att köpa miljövänliga second hand surfplattor framför nya

Det finns många fördelar med att köpa en miljövänlig second hand surfplatta jämfört med att köpa en ny. För det första är det mycket billigare. En ny surfplatta kan kosta flera tusentals kronor, medan en begagnad surfplatta kan kosta en tredjedel av nypriset.

Dessutom är det mycket bättre för miljön att återanvända en surfplatta än att köpa en ny. När du köper en ny surfplatta, innebär det att du köper en surfplatta som är tillverkad av helt nya material. Detta innebär att hela produktionsprocessen för surfplattan måste startas om, vilket är mycket mer skadligt för miljön.

Vid köp av en begagnad surfplatta, återanvänder du en surfplatta som redan finns, och som inte behöver produceras om. Detta minskar påverkan på miljön och är en mycket mer hållbar alternativ.

Den genomsnittliga åldern för en surfplatta är knappt tre år. Så om du planerar att köpa en ny, varför inte överväga att köpa en second hand i stället? Det finns många skäl att köpa second hand surfplattor, men här är de viktigaste:

Du hjälper miljön med miljövänliga second hand surfplattor

En av de största fördelarna med att köpa en begagnad surfplatta är att du hjälper miljön. Det finns flera sätt där det är mer miljövänligt att köpa en begagnad surfplatta än att köpa en ny:

  • Du minskar antalet elektroniska produkter som hamnar på soptippar. Färre råvaror blir utvunna ur jorden för att göra nya produkter, vilket minskar miljöskadorna från gruvdrift.
  • Du minskar mängden resurser som blir använda för att tillverka nya produkter. Återvinning kräver mindre energi och vatten än att skapa något från grunden av råmaterial. Färre resurser blir förbrukade när man tillverkar en produkt av återvunnet material. I stället för att nya blir använda för varje enskild produkt som tillverkas för hand eller maskinellt. (Beroende på vilken typ det är).
  • Du minskar både luft- och vattenföroreningar som blir orsakade av tillverkningsprocesser. Som är direkt kopplade till produktionsanläggningar. Som fabriker där maskiner gör bearbetning av metaller till delar som är behövda för elektronik, t.ex. kondensatorer. Dessa delar är oundvikligen läcker ut i närliggande floder medan de bearbetas!

Du sparar pengar

  • Du kan spara pengar. Kostnaden för en ny surfplatta är ofta hög. Men vad händer om du är osäker på om det är rätt val för dig? Om du köper den begagnad och inte gillar den har du bara förlorat några hundra dollar. I stället för att köpa helt nytt väntar tills din gamla surfplatta går sönder. Och sedan ersätter den med en begagnad kan du spara hundratals eller tusentals kronor!
  • Du har fler alternativ. En begagnad surfplatta är vanligtvis en äldre modell som inte längre tillverkas av tillverkaren eller släpps i butik. (Även om de kan finnas tillgängliga från tredjepartsförsäljare). De kan fortfarande fungera utmärkt för många människor, som finner dem idealiska för sina behov och budgetar.

De är fortfarande anpassningsbara

En miljövänlig second hand surfplatta är anpassningsbar. Den kan fortfarande köra spel, appar, musik, videor och mycket mer. Du kan till och med lägga till minne eller skaffa ett skydd eller ett fodral till den. Och om något går sönder på enheten kan du få den reparerad.

Du kanske till och med kan hitta en begagnad surfplatta som är precis vad du söker när det gäller storlek och funktioner. Du behöver ju trots allt inte en ny!

De blir levererade med garantier

Att köpa begagnat är ett bra sätt att spara pengar, inte bara på elektronik. De flesta begagnade produkter har en garanti. Och du kan vara säker på att om något går fel kommer säljaren att hjälpa dig att åtgärda det.

Det är bättre att köpa begagnat än att köpa nytt eftersom det är miljövänligt och sparar pengar

Att köpa begagnat är ett bra sätt att spara pengar och hjälpa miljön. Här är några anledningar till varför:

  • Att köpa nytt förbrukar mer resurser än att köpa begagnat. Ytterligare resurser för producering, paketering och att skicka en ny vara tillkommer. Och när du äntligen använder den finns det en god chans att den ändå hamnar i soporna förr eller senare. Vi vet ju alla hur irriterande det kan vara när något går sönder efter bara några år av försiktig användning.
  • Att köpa nytt kostar mer pengar än att köpa begagnat. Och det beror inte bara på att själva föremålet kostar mer. Utan även på de kostnader som är förknippade med frakt och hantering för båda parter som är inblandade i varje transaktion. Det billigare alternativet är helt klart att hålla sig till det man redan har!

Det finns många fördelar med att köpa en begagnad surfplatta. Det blir bättre för miljön, du sparar pengar och de är fortfarande anpassningsbara. De kommer dessutom med garantier! Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att fatta rätt beslut.

Dags för ditt barns första mobiltelefon?

Dags för ditt barns första mobiltelefon?

Varför slösa stora summor på en splitter ny mobil som första telefon till ditt barn, välj begagnat istället! Vi har en uppsjö av alternativ, testade, rekonditionerade och alltid med minst 12 mån garanti.

Se utbud

Hej miljöhjälte!

Registera dig och få 5% i rabatt på ditt nästa köp!

Var även först med att få alla sköna deals.

Genom att anmäla dig godkänner du vår integritetspolicy.