chromebook vs laptop

Vad är skillnaden mellan en Chromebook och en laptop?

Har du hört talas om Chromebook någon gång? Chromebook är en bärbar dator som har Chrome OS som operativsystem. Den är tänkt att användas mot huvudsakligen Googles molntjänster på internet. Grundtanken med Chromebook är att erbjuda en enkel och snabb dator till ett relativt lågt pris. Det speciella med Chromebooks är att du inte har program installerade på datorn utan du arbetar alltid på webben. Från när du trycker på start-knappen tar det bara ett par sekunder tills datorn är klar. Det gör dem helt perfekta som student- och vardagsdatorer. Du kan dessutom glömma virus och strulande uppdateringar eftersom det sköts automatiskt via webben. Man har mycket minne i molnet men däremot väldigt lite i datorn och ej heller gjorda för tunga, svåra uppgifter (eller spel) men är du ute efter en bärbar dator som är billig, snabb, enkel och utan krångel så är en Chromebook perfekt.
Chromebooks är alltså samlingsnamnet på dessa laptops, vi har ett brett utbud från flera tillverkare som t.ex. Acer, HP, och Lenovo.

Sammanfattningsvis ser vi följande tre god skäl att välja en chromebook. 

Enkelhet och snabbhet:
Chromebooks erbjuder en enkel och snabb användarupplevelse med snabb uppstart och smidig navigation. Genom att man fokuserat på molntjänster och webbaserade appar blir användningen intuitiv och anpassad för användare som prioriterar enkelhet. Chromebooks kräver minimalt underhåll, tack vare automatiserade operativsystemsuppdateringar som förbättrar både prestanda och säkerhet över tid.

Mobilitet och batteritid:
Med Chromebooks har man lagt fokus på mobilitet och bärbarhet. Den lätta och tunna designen gör dem idealiska för studenter och affärsresenärer som behöver en bärbar enhet. Dessutom erbjuder många Chromebooks imponerande batteritid, vilket gör dem till ett pålitligt val för användare som är ständigt på språng och behöver en enhet som håller hela dagen utan att behöva laddas.

Prisvänlighet:
Chromebooks lockar som ett prisvänligt alternativ och passar studenter, familjer och alla som söker en pålitlig enhet till ett överkomligt pris. Dessutom eliminerar Chromebooks ofta behovet av dyra programvarulicenser, eftersom många grundläggande applikationer körs online.

Se vårt utbud av Chromebooks här.


Hej miljöhjälte!

Registera dig och få 5% i rabatt på ditt nästa köp!

Var även först med att få alla sköna deals.

Genom att anmäla dig godkänner du vår integritetspolicy.