Visste du att du kan hyra din IT-utrustning

Hyra datorer om ditt företag är i behov av IT-utrustning men det finns några saker att tänka på innan du fattar ett beslut. Att hyra IT-utrustning kan vara ett bra alternativ för företag som inte vill göra en stor förhandsinvestering. Det kan också vara ett bra sätt att få den senaste och bästa tekniken utan att behöva binda sig till ett långsiktigt köp.

Varför hyra istället för att köpa nytt?

Genom att hyra datorer och andra kontorsmaterial kan du spara kapital och minska behovet av underhåll. Det är också lättare att uppgradera genom att hyra än att köpa nytt, vilket innebär att du kan hålla dig uppdaterad med den senaste tekniken utan att belasta din budget eller öka de allmänna omkostnaderna. Så varför ska ditt företag välja att hyra istället för att köpa nytt?

Spara kapital

Du behöver inte köpa utrustningen, vilket innebär att du kan använda pengarna på annat håll. Du kan till exempel använda dem till marknadsföring, eller till att anställa ny personal eller investera i din webbplatsdesign. Eller kanske vill du bara ta med familjen på semester efter ett långt år på jobbet! Vad du än gör med de extra pengarna är de dina och dina ensamma – de är inte bundna i en dyr maskin som kanske inte är nödvändig från början.

Genom att hyra i stället för att köpa får du välja exakt vilken utrustning som passar dina behov utan att tvingas köpa något dyrare än nödvändigt (eller äga något billigare än idealiskt). Detta hjälper till att förhindra onödiga utgifter och ger konsumenterna mer kontroll över sina budgetbeslut genom att de får full tillgång till alla tillgängliga alternativ innan de gör några åtaganden genast också; eftersom det inte finns några långsiktiga åtaganden inblandade här heller – du betalar helt enkelt månadsvis tills kontraktet löper ut, vilket gör detta alternativ mycket attraktivt för dem som kanske inte vet hur mycket tid de kommer att behöva varje månad, men som ändå önskar det.

Det är lättare att uppgradera

  • Lättare att uppgradera. Du kan uppgradera din maskinvara och programvara när du behöver dem. Om det är ett program som behöver uppgraderas kan du göra det med några få klick. I stället för att vänta på att ett helt nytt system ska levereras.
  • Inga kapitalkostnader. Du behöver inte äga utrustningen direkt. Du betalar bara för rätten att använda den när du behöver den. Vilket i allmänhet är lättare för budgeten än att köpa all ny utrustning i förväg.
  • Bättre flexibilitet på lång sikt
  • Underhåll är en av de största kostnaderna för alla företag, genom att hyra din IT-utrustning i stället för att köpa ny helt slipper du underhållsansvaret

Du kan hålla dig uppdaterad med den senaste tekniken

Hyra är ett kostnadseffektivt sätt att hålla din utrustning uppdaterad. Du hyr den senaste tekniken utan att behöva köpa den. Du är inte bunden av ett långtidskontrakt eller ett högt inköpspris. Om din organisation ändrar inriktning eller om dina IT-behov förändras kan du genom att hyra enkelt uppgradera din utrustning.

Vi har arbetat med många kunder som letade efter sätt att spara pengar på sin teknikbudget. Samt att hjälpa dem att komma igång med IT-utrustning utan att göra stora förhandsinvesteringar. Vi hjälper dessa organisationer att inrätta ett löpande hyresprogram som gör det möjligt för dem att uppgradera sin hårdvara när de vill – oavsett om det bara är en gång med några års mellanrum eller var sjätte månad!

Att ta med sig: Att hyra din IT-utrustning är bra för ditt företag.

Att hyra datorer är ett utmärkt sätt att spara pengar, få den senaste tekniken och slippa oroa dig för att köpa något som du kanske bara använder en gång.

Du kan hyra det du behöver för så lång eller kort tid som du vill. Om du letar efter en ny utrustning och vill prova den innan du köper den är hyra ett utmärkt alternativ. Du kan se om den är rätt för din verksamhet och lämna tillbaka den om den inte fungerar. Prova samma tillvägagångssätt med programvara också; kanske finns det ett program som kan bidra till att förbättra effektiviteten men som inte är absolut nödvändigt (eller kanske till och med dyrare) än det du använder för närvarande? Att hyra datorer ger dig möjlighet att experimentera med olika alternativ utan att behöva binda dig ekonomiskt – och gör det möjligt att enkelt lämna tillbaka om det inte fungerar som planerat!

Det finns dock några saker att tänka på när man överväger att hyra IT-utrustning:

  1. Se till att du förstår hyresavtalet. Läs igenom avtalet noggrant och se till att du förstår alla villkor. Ställ frågor till uthyrningsföretaget om det är något du inte förstår.
  2. Se till att utrustningen är kompatibel med ditt nuvarande system. Du vill inte hyra utrustning bara för att upptäcka att den inte är kompatibel med det du redan har.
  3. Se till att uthyrningsföretaget erbjuder support. Det kan gå fel med utrustning, så det är viktigt att ha ett företag som du kan lita på för att få stöd om något skulle gå fel.

Don't be a stranger.
Sign up och få 5% i rabatt på ditt nästa köp!

Var även först med att få alla sköna deals.

Genom att anmäla dig godkänner du vår integritetspolicy.